En az etli çiğ köfte kadar lezzetli bir ana yemek. Tarifi tereyağı ile veriyorsak da şayet bulursanız siz sadeyağla yapın, tadına inanamayacaksınız.
Malzemeler:
5 adet Kılıçlar Yumurta
3 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı ince bulgur
1 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet yeşil soğan
1 adet domates
1 yemek kaşığı
Biber salçası
2 yemek kaşığı isot ya da kırmızı pulbiber
Hazırlanışı:
Domatesin kabuğunu soyun ve küp küp doğrayın. Soğanı incecik kıyın. Yeşillikleri de ince ince kıyın. Bir tepsiye ince bulguru koyun ve üzerine küp doğradığınız domatesi, salçaları ve isotu ilave edip yoğurmaya başlayın. Bir kaseye su doldurup yanınızda bulundurun ve yoğururken elinizi arada bir ıslatın. 15 dakika yoğurduktan sonra yeşillikleri ilave edin. Birkaç dakika daha yoğurup beklemeye alın. Bir tavanın içinde tereyağı eritin ve içine Kılıçlar Yumurtalar'ı kırın. Yumurtaları çok karıştırmadan sarısı ve beyazı ayrı kalacak şekilde kavurun. Hazır olan yumurtaları yağı ile beraber çiğ köftenin üzerine ekleyin. Bir kaşık yardımı ile karıştırıp servis tabağına alın ve sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun...